Montag

Za nekoliko dana ću biti iPhone žena. Nisam nikad imala iPhone, ustvari jesam, al bio je to neki stari kojeg mi je na kraju razbila kćerka, shit happens. Vrijeme je izbrisati neke brojeve iz mobilnog, zauvijek.

Za nekoliko dana ću nositi dosta kraću kosu nego sada, u petak u 9.30 idem kod frizerke.Imam neku lijepu zamišljenu frizuru u glavu i šišam se, ali meni to nije ništa neobično tek tako odsjeći više od pola dužine. Što bi reko jedan frizer nije noga, narast će😂sva sreća raste ko divlja.

Za nekoliko dana ću odnijeti sve stvari koje više ne nosim u neki Second Hand i darovati ću. One prestare ću baciti u kontejner namjenjen za staru odjeću. Napraviti mjesto za novu odjeću.

Za nekoliko dana ću otići u trgovinu i kupiti nova leđa, novi sluh, otići ću u praonicu i mozak dobro oprati da bude čist i riješen nataložene prašine, a dušu ću staviti na štrik da je dobro izmaše julski vjetar.

Senorita Bandida
... siempre hay esperanza...

23 komentara

 1. Evo me kao muslica da dam komentar.
  Lijepo je sto mogu bastiniti radost kad citam tvoje umijece krajem tvog posta.
  Jos da je zvuk gitare,namjesto bubnjeva, u ulogovanoj numeri …ko zna gdje bih zavrsio sa mojim u osjecajima.
  Garderoba: Isao sad prebrojati sta imam od obleke u prostoru namijenjen za robu a nije gotov ormar vec prostor u kuci namijenjen toj svrsi.
  Imam 82 kosulje otpakovane i objesene onim fingerajom.Nisam uzeo u obzir neraspakovane po ladicama.Majice nisam brojao jer ih nosim samo po kuci.Pretezno je plava i bijela boja kosulja iako ima svakakvih boja.
  Imam 36 komada hlaca objesenih a nisam brojao one u ladicama od komoda.
  Izbrojao sam 17 pari cipela bez racunanja teniski.
  Vise i 14 komada jakni,dzempera i sakoa a nisam brojao koliko je dzempera po ladicama.
  Jos sam naumio da kazem da imam tri odijela i jedan zimski kaput farbe kao rarin avatar na blogu
  Cijeli moj zivot sam mnogo trsio na obleku.Danas sam uveliko potrosen a volim i dalje trsiti na odjecu koju ,mozda ,necu nikad ni obuci.

  1. Nista vala ne radim sto bi sta novca donijelo.Melo radukam oko cvijeca i trosim se na cvijet.Hvala na pitanju.
   Koliko sta ima neka ima a previse nije bolno koliko premalo.
   Sve ima svoje uzroke bivanja ili nebivanja.Sad ne govorim o smislu.
   Uzmimo moj primjer odjece ovim razlogom:
   -Imao sam ,zavrseno koji dan prije,zracenje sest (6) hefti i svake hefte po pet (5) puta u pet dana a subota i nedelja slobodna.
   -Nisam isao na zracenje a da nisam bio u drugoj kosulji.Hlace i cipele su se ponavljale.Svjezina je i Bogu mila a ne covjeku/zeni koja radi na meni dok me dotice po nalogu profesije.Ne sjecam se kad sam ves nosio dva dana.
   Promjena kosulja je iz razloga sto volim promjene a i Florida je pa zestina topline i mokar zrak uslovljavaju znojenje .Odjeca od znoja ima neugodan miris kao i od pusenja.
   Rjesavati se nenosene odjece je sasvim ljudski.Zato imam u kuci cetiri prostorije namijenjene za obleku i obuci.Svaki prostor popunjen sa sv rhom odjece i obuce.
   Sretnan put po Osmanlijskom vilajetu za koji si najavila svoj korak.Amin

   1. Pa dobro treba imati odjeće da se hoda u čistom, da se može promjeniti dok se drugo opere i osuši, slažem se, ali smatram i dalje da se ima previše. Sve što je prekoviše je nešto bez čega se može živjeti. Što se ne obuče više od pola godine najvjerovatnije se neće više nikad obući. Ne znam nisam pametna.

    Lijep pozdrav tvom cvijeću🌸

  1. Ma neće promjena frizure promjeniti ništa, samo vanjski izgled naravno, ali treba se čovjek nekad obradovati novom frizurom, bojom. Ja jedva čekam da dočekam kompletno bijele pa da nikad više ne stavljam boju na kosu, ovako je naporno i šućmurasto. Brzo kosa raste, brz izrast, Mulan ubrzo siječe kosu, pa kako mi bude. Ako vam budem kukala da mi je žao što sam se ošišala slobodno mi recite da plačem tiše 😂

Komentariši