Jedno brzinsko javljanje

Znači, 05.Januar je za vađenja dva zuba. Eh et, dotle je došlo, da i ja doživim da su mi zubi dotrajali i da je vrijeme za umjetne. Inače od samog djetinjstva do danas dan pranje zubi je na dnevnom redu i eto opet. Imam ja inače dobre zube i nisu loši kad ih pogledaš, ali kutnjaci su mi većinom stradali. I nikog da me drži za ručicu tog 05.01, sve ću sama, ali ja sam velika cura😂

Nema kukanja, već digni se, odradi što moraš, idi doktoru, idi zubaru, idi psihologu, idi u policiju, ali samo idi. Razumiješ? Ja ev čekala, mislila sam ne moram vaditi taj jedan zub, a što više čekaš gore te stigne, sad moram dva zuba izvaditi. Riješit se svega na vrijeme treba. I bolova i ružnih misli i nepotrebnih osoba.Sve što život pravi težim. I ništa se nema čekati, već hrabro i naprijed.

Senorita Bandida
... siempre hay esperanza...

21 komentar

  1. Kutnjaci, u mom slučaju, nisu nikad predstavljali problem, čak i kad su morali bit vađeni.
   Puno gore je bilo kad sam sređivala gornje prednje zube… korijene sam vadila ne znam ni sama kad, ali su zubi ostali.. i kad je došlo vrijeme da ih sredim, pobrušeni su dok su se radile krune… tih dva mjeseca nikom ne želim… šta god da staviš u usta ne možeš gristi.. jer ono malo od pojedinog zuba što je ostalo grizlo je sve samo ne hranu… tad mi je postalo jasno zašto stari ljudi, bez zuba, jedu praktički sve tekuće…

 1. Sve u svemu dobri su zubi kod tebe, zamisli da si kao ja, prvi zub izvadila u 6.razredu osnovne i to mi luda zubarica vadila bez anestezije zub pod upalom, kutnjak. Onda je rekla ako si mogla to izdrzat, mozeš sve.

  Sretno i hrabro. Lijepo si sve napisala, ništa ne treba odgađati, nema smisla.

 2. Valahi razumijem tu ljudsku tjeskobu kad se rastaje sa necim sto je dio njega.No,covjeku je da trpi i u tom trpljenju da se ne sica sa turobnim u mislima.
  Znas…ljepota nije sto se ne ponavlja .Bivanje jucasnje ljepote je izvor buduce sestrice ako joj psiha ne dohaka.
  Budi tom ljepotom i u nadolazecem bolu jer ce ta bol biti potka za ocevidnu ljepotu.
  Eto…primi ovu ruku kao da se rukujes sa pozeljnim duhom ljudskog daha i da me ne proglasis nepozeljnim jer ovo nije ono smece od sljive sto ostane nakon dobivanja “brlje” za ljudsko opijanje a pogotovo nije anestezija…mnijem …vec otok elementa zivota za nistenje straha…
  u tom tocku bola

  u toj boli je ceznja a u ceznji ustvari ljubav jer mi smo samo odraz ljubavi ili ogleda u kojima se ona ogleda…bol kao ljubav duse i ljubav kao bol duse…bio to zub kao materija li dusa u zubu kao nase sebstvo.(h.d)
  https://www.facebook.com/reel/896120418367339

 3. Da ti dam primjer sopstvene snage ljudskog duha prosut razumom .
  Prije ,tacno, pet godina(5g) me je Sejtan uzeo na strijelu u dokazivanju prkosa Bogu nad Njegovim umijecem.
  Doktori mi haberisali: Ocekuj najvise sest mjeseci zivota.
  Bubreg,povrh one zlocudne boljke,bio spreman za odstraniti jer nije postojao lijek za njegovo zdravlje.Doktor haberisao.
  Nakon izvjesnog vremena ,pred konacnu odluku sta ciniti sa bubregom,imam snimanje istog .Snimka je pokazala da je bubreg sada u perfektnom stanju.Specijalista je bio u cudu zbog vidjenog na snimku.
  Onih sest mjeseci o mom zivotu nakon dijagnoze je SAMO misljenje nauke a pet godina mog zivljenja nakon dijagnoze je ona bozija cestica u covjeku koja se ne da lahko utrnuti ako je razum u suglasju sa NUR-om.
  Dakle ,samo misliti o ljepoti koja moze biti iluzija ali je njen puls realnost u pitanju :biti ili ne biti.
  Eto…tebi sve ovo da bude razgovor kao sa dusom.ok

 4. Okno, ne bojim se ja bola. Ima gorih bolova, meni je ovo mala maca, ja se šalim da mi treba ručica da me drži. Bol u mojoj glavi je treniran da izdrži i najveći bol💪tjelesno, jer koliko god da boli, u glavi znam da će proći.

  Al ga znaju i ti doktori nekad da izvineš zasrati, čuj molim te da ti 6 mjeseci života, aBd valja doživjeti stotu.

  1. haha…ma daleko je taj cilj ali mi je drago da si u tom stogodisnjem cvijetu.Podsjecas me na dragu “vrtirepku” sto pjeva pticicom u svoj dobroti a meni ostaje da slusam,i zivim, svoje trajanje.🥰
   p.s.zar nisi spomenula svoju kcerku koja bi trebala majku voziti taj dan.

  1. Ama koji je to Mujo ili je on skupno ime za karakter Galiba iz Sidranove price.
   Trebalo srusiti neko turbe u Gorazdu radi novogradnje i nisu mogli pronaci covjeka za taj ugursuzluk.Strah ljudi od posljedica.Medjutim,za velike pare se javio Galib i sve poravnjao sa macolom.Nakon malo vremena Galib poludi i umre da nije dugo tu ludost nosio.
   Nakon tog slucaja se u Gorazdu ne daje ime Galib.Tako prica Sidran u svojoj tijesnoj a “Sirovoj kozi”.Procitaj !
   p.s sve se kanim da ti kazem na sto me podsjecas ali ne smijem da me ne proglasis ludim Galibom:)) Dakle…uvijek mi naumpadne ono pjevanje o potraznji seljanke kod
   ovog dragog rahmetlije >Ne vjerujem da ju je ikad pronasao

   https://www.youtube.com/watch?v=VMT50KhLlRw

Komentariši