Uh, mašala.

Gledam Instagram, tamo sam stvarno rado. I danas mi izbaci Karleušu.

Ona izgleda dobro, ništa protiv nje nemam, ali brate dragi…

Ja ne znam zbog čega danas sve te pjevačice žude da pokazuju tijelo, to im valjda cool, ima na sebi samo ko neki Body i neke Highheels, grudi skoro ispale i ona uvrće svojim dupetom. Pa ženo, to je samo interesantno mladiću koji nikad nije imao sex u životu. Ja nemam pojma jesam li ja stvarno toliko staromodna, ali meni na tim golišavim ženama ništa lijepo i interesantno nema. Mogu se vala prijaviti i porno filmove da snimaju, a nek ostave binu normalnim ženama koje će bar odpjevati šta normalno.

Mislim, što mora neka mlada djevojka da misli da je normalno hodati kroz svijet ko et ta Karleuša?( Neću da postavljam njen video na svoj blog, koga zanima nek gleda na drugim stranicama, ev vam tekst pjesme 😢

Alfa i omega
JK, Senjorita
Kad se pogledam
Alfa i omega

Poziram, poziram
Lepa sam, poziram
Mašala
Sobom se drogiram
Lepa sam, poziram
Mašala
Naslovna strana za Voug
Ja sijam, to dao mi Bog
Born killah, super sila
Metak u glavu, reality check

Ja sam intergalaktik
Turbo automatik
Svoj najveći fanatik
Uh, kad se pogledam
Kažem sebi: uh, mašala

Kad se pogledam
Kažem sebi: uh, mašala
Alfa i omega
Kažem sebi: uh, mašala
Kad se pogledam
Kažem sebi: uh, mašala
Alfa i omega
Kažem sebi: uh, mašala

WTF?

Sve što želim ovim da kažem da ne vidim nikakvu umjetnost u svemu tome. I jako sam tužna da se za nepunih 30 godina Balkanska muzička scena pretvorila u ovaj vrtiguz, smeće i glupost nad glupostima.

Senorita Bandida
... siempre hay esperanza...

6 komentara

 1. Jela je svoje tijelo dobro naplatila :)))
  Nije kao ovo celjade u sljedecem linku.Naprotiv! Jeca ispostavlja GADURU koja zaintrigrira covjeka za razliku od plemenitaske djeve obucena haljinkom morala.Sve to Jeca radi sa predumisljajem i pravi je bacac plamena za zdijenje ljudskih osjecaja .Tako je letimican njen izgled ali…ne treba covjeka po tome suditi vec traziti uzrok bivanog a nezeljenog.
  https://www.facebook.com/reel/3535667190051756?fs=e&s=m

  Znam da se i Ti stidis ove ispovijesti ljubavi opjevan u linku.Zbog tog stida mnogi insan strada.Ne treba se sramotiti a svakako voljeti sto vas daje ispunjenim .

  Ovaj osjecaj,nepatvoreni osjecaj,moze covjek konzumirati kao pcelinji med isisan iz poljskog cvijeta.Nevjerovatna je dubina ovog zivota radjen po motivima ljubavi.Sto je covjek savremeniji to se ove vrijednosti manje postuju.Oduvijek je covjek bio i zivio nosen emocijama ali…danas materijalni uspijeh covjeka u insanu ne dozvoljava da se emocije artikulisu.Primjer tome je i Jeca .Ona je plameni bacac za zazditi ljubav.I uspijeva u tome.

 2. A takve žene mame pozornist. Iako je meni to gadno za vidjet da ne govorim da je neprirodno na kvadrat… a evo ne znam. U hrvatskoj ima ona lidija bačič, instagram je pun ženskih koje se slikaju s guza. Također mi i na facebooku izbacuju takve… neje žene koje žive od tajvig promoviranja. A što se tiče teksta, gluoost odavno prevladava, nekad mi izbaci neka pjesma bube korelija i sličnih (ne znam kako se zove taj žanr) i sve besmisleno

 3. Rekoh da provjerim na youtube je li ova pjesma postoji, kad ne lezi vraze, postoji🙈 😃 Samo jedan video oko pet i po miliona pregleda… A tek komentari!!! Uglavnom, to nam kaze @bandida da JK nije glupa, ali sa gluposcu itekako zna privuci paznju. “Iskopala sama rudnik zlata za sebe”. Dok se mi cudimo, ona puni svoju “kasicu prasicu”.

 4. Meni drago sto ne pratim nasu muziku, mada od detinjstva sam volela Zdravka Colica, Boru Corbu. Ali uglavnom slusam stranu muziku. Pre sam slusala heavy metal, al sad kako sam starija volim Van Canto, Vaya Con Dios, blackmoore night, Enya…
  i ponekad me nervira sto delim ime sa Karleusom, sto me nisu nazvali nekako drugo xD

Komentariši