Nemam jednostavno naslov, nemam.

Moja kćerka koja ima sada 23 godine i stalno me kritikuje što na What's app statusima postavljam sve ono što postavljam.

U smislu, ako te toliko boli to što se dešava, ne postavljaj statuse, već uradi ono što treba da uradiš. Nađi pouzdanu stranicu i doniraj da dođe do onih kojima tvoja pomoć treba. I totalno je u pravu. Nemaju svi oni u Gazi ništa od toga što mi svakodnevno postavljamo slike agresije.

Što Vasiona reče mi ne možemo biti živi zid da odbranimo tu djecu.

I sad je pitanje, ja koja živim u ovoj zemlji gdje se Bundeskanzler Olaf Scholz i svi njegovi usrani drugovi izjavljuju da u Gazi ne treba pauza paljbe, pitam koju organizaciju da nađem, a da sam sigurna da će moja pomoć doći do onih kojima treba? Da se neće novčana pomoć “desna ruka, lijevi džep” odraditi?

Kad vidiš šta se dešava kome još vjerovati?

Ja se stidim, da kao Njemica na papiru imam ove vođe koji vode ovu zemlju, kojoj ja porez plaćam i koja nema pametnijeg posla da proizvodi oružje u recimo velikoj snazi u firmi Thyssen(Krupp)

Jebo majku, za šta sam ja zakletvu dala kad sam Njemica postala! Za ovo nisam, vjerujte mi na riječ.

Htjela sam samo normalan život za sebe i svoju kćer. I eto, nimalo normalan. Al gdje može biti kad je Abschiebung protjerao svakog normalnog Bosanca u svijet,(pod Bundeskanzler Schröder tada) narod koji je radio i nije bio na grbači Njemačkoj, ko recimo sada mnogobrojni Arapi i Crnci koji ne rade ništa i muzu državu (zato sam ja prozvana kao rasista, jer i za njih porez plaćam)

Moja ova druga, odnosno treća zemlja nakon Jugoslavije i BiH, ova Njemačka, je u stanju raspadanja i kofrči se momački, bez muda, radi onog što je bilo u II. svjetskom, šuti i palamudi, uvlači se Jevrejima u dupe radi savjesti onog što je počinio Hitler iz Austrije njima. Plaća im oštetu i danas dan za ono što je bilo i sa čim ja nemam veze ni u snu, a porez me dere sve ove godine dok se vodim ko radnik u Njemačkoj, a vjerujte mi imam puno narednih radnih godina za život od skoro 46.

I sad vi meni objasnite ko koga ovdje jebe?

Kraj priče, ustvari sve što je htjela da vodi moja priča.

Moja kćerka ima već dvije godine kumče u pouzdanoj organizaciji za Afriku i djevojčica se zove Malala. Sve što želi ta djevojčica su bojice u raznim bojama.

Ej moj svijet, nismo ni svjesni koji smo mi dno dna. Šta radimo djeci širom svijeta.

Hvala ti što si se javila administraciji Blogger. Ba i sredila problem lijepa ženo ❤️👍🏻
Senorita Bandida
... siempre hay esperanza...

5 komentara

 1. Dobar veče Senorita

  vrlo emotivna i empatična ispovjest .

  Svi koji osjećaj bol Svete zemlje Palestine i njene djece , koju muče i ubijaju ,su okrenuli ruke i molitve ka nebu.

  Mnogima u srcu u duši zvoni pitanje kako pomoći, a eho je bespomoć.

  Očajnički se traže načini , ali oni u ovom momentu nisu mogući.

  Jedino Njegova Svetost i Pravednost može pomoći.

  Znam te , hrabra si ,dobra ,empatična i milostiva duše i slijediš svoje srce.

  Ni jedna , baš ni jedna humanitarna organizacija nije ni vrijedna , ni dobra , ni ubjedljiva da njoj povjeriš novac za djecu Palestine.

  Ne bih sada objašnjavao zašto ,

  Ti imaš avanturistički duh i voliš putovanja. Obilaziš dunjaluk. Uživaš i skupljaš uspomene.

  Ovaj genocidni rat neće dugo trajati. Tada će Palestini trebati svaka pomoć

  Palestina je sveta zemlja. Predivna je , misitčna i atavistična. Seni naših predaka potiču iz nje. Vrijedi je obići. I Jerusalim i Gazu i Damask i Bjerut. Upoznati Palestince , i muslimane i hrišćane. Dobar su , iskren , susretljiv i srdačan narod.

  Kada obiđeš sve , znaćeš najbolji način kako pomoći ubijanim , osakaćenim i potrebitim .

  Vjeruj mi, kada kreneš , ja ću ti od srca dati moj dio pomoći za djecu nesretnog naroda.

  Sretno Bandida. Milostivi će te čuvati.

Komentariši