Satić kuca tika-tak🕰️

Ležim sinoć u krevetu i gledam Murder on the Orient Express (2017). Voze se oni tako, kad dolazi stanica Vinkovci i malo poslije toga se dešava ubistvo. Zatim su zatrpani vozom u snijegu, saznaje se za ubistvo i naravno Poriot kreće sa istragom( ako sam šta omahnula, oprostite, bila sam umorna i u polu snu) Poirot uzima džepni sat od ubijenog i kaže, ev stao sat, najvjerovatnije je umro u to vrijeme i kako on to reče je već i zaspah😂

Budim se. Digitalni sat pokazuje tačno 2:59, blejim ja u sat ko tele u šarena vrata, kad hop, sat se prebaci na 2:00, a ja pomislim u sebi u jbte jest ovo strašno da sam se tačno probudila u ovaj vakat kad se sat pomjera, pomislim u sebi, al hej cool, sat vremena duže spavanja ili života i opet zaspim.

Zvoni veker, 6.40, zamislite, ima ljudi koji nedeljom ustaju na posao. Nisam naspavana. Sat kasnije mi javlja prijateljica da je umro glumac Matthew Perry iz Friends.

(Vidiš ti kako je ta smrt tačna, nikog ne zaobilazi kad dođe vrijeme da se ide. Pitam se kakav to sat nosi smrt na ruci, u džepu ili oko vrata…)

A sad ću dobiti sigurno kritiku. Najvjerovatnije sam jedna od rijetkih osoba na svijetu koja nije pogledala više od 2-3 serije Friends. Išla mi u startu Phoebe na živce. Tako da sam odustala.Nemojte mi komentara tipa da sam mnogo toga u životu propustila.

A za umrlog glumca mi je žao, bio je simpa, ali borio se sigurno dugo godina sam sa sobom. A to je najveća bitka.

Senorita Bandida
... siempre hay esperanza...

Komentariši