Petak 13

Prije dvije sedmice sam bacila svoju smrt u kantu za smeće i samo na kratko da vam ispričam šta sam za to vrijeme doživila.Pa dobro, doživila bih ja to sve i bez cigareta, al držim se tog razdoblja kao početak novog života.Evo par značajnih događaja.

Nova Godina, sedamdeseti rođendan moje majke, darovala sam novorođenče, bila sam na sahrani.Srela sam dragu i bitnu raju sa Floride, zatim, preko videochat čestitala ljudima 50 godina braka koje poznajem 30 godina.

Bila sam na lijepoj izložbi sa dragom rajom i u muzeju sa kćerkom, bila sam na dva različita posla što mi je prijalo, došla mi je dugo očekivana ploča koja me obradovala, kupila sam nekih sitnica slučajno koje su mi trebale za neke sitne pare, počela sam razvrstavati razglednice koje sam ikad u životu dobila i sortiram ih po godinama. Svaki novi dan novi projekt.

Svašta je ev stalo u te dvije sedmice.

( ovo pominjem, jer mi je bitno… dobila sam u Decembru ‘22 svoj radio iz godine 1964 Phillips kojeg sam predala starog, punog prašine i pokvarenog. Moja dobra raja se bavi iz hobija popravkom starih radia.Popravili ga, prelakirali, jao, koja radost upaliti svako jutro taj radio🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰)

Ev, 6 je, usput, danas je moj slobodan dan, dobro sam se naspavala, hvala na pitanju, može sad kafa i radio😊… upravo čujem vijest da je umrla kćer od Elvis Presley 😔

Eh tako ljudi moji, život je lijep i uživajte u njemu, pa kako god bio veseo ili tužan.

Htjela sam dići fotku mog radia, al neda mi Blogger 🤷

Senorita Bandida
... siempre hay esperanza...

10 komentara

 1. Lijepo je vidjeti kad neko zapaza sitnice oko sebe, narocito one sto ga uveseljavaju. Ma kako male, mogu uljepsati zivot ukoliko ih primjecujemo.
  Bravo za bacanje cigareta u smece, budi ponosna na sebe.

  Meni je trenutno jako tesko vidjeti lijepo, jos uvijek se borim s prehladom, jutros me ukocilo u vratu, toliko ne licim na sebe da se mobitel nije htio otkljucati na prepoznavanje lica… toliko je ocajno da je smijesno, hahaha.

  Ali se i dalje nadam da me uskoro cekaju ljepsa i dostojanstvenija jutra.

  Htjedoh reci kako sam i ja kao dijete od kuma dobila radio, bio Mickey Mouse na njemu. Bila sam mala al sjecam se kako sam ponosna bila na njega. Nazalost, ostao u ratu u kuci.

 2. Hi Morgana, hvala ti da me hvališ što sam bacila cigarete, hvalim i ja sebe😃postala sam fol pametna sa 45😄

  Trebaš ti sad neki dobar Wellness vikend da se odmoriš od gripe!

  Radio je zakon, ne treba TV kad se ima radio😄 a M. M nam je svima drag tako da razumijem da je ostao u sjećanju, možda se ima sada negdje nabaviti takav isti, sigurno bi se neko obradovao😌

  Želim vam nadalje brz oporavak.

Komentariši