I tako nas jebu zadnjih 27 godina

Odoše nam doktori, odoše nam profesori, odoše nam psiholozi, odoše nam na kraju i obične radne snage. ŠTO BA IDEŠ?

Et idem jer me danas svrbi dupe na lijevoj strani, a sutra će na desnoj.

Odoše ljudi od vas ološa u vladi. Od koje nisu imali ni sekunde podrške u onom što su stvarali.

Svi sad jebu Tita, on je bar osnovao svoje mlade Gorane što su sadili to drveće koje sad režemo i rasprodavamo da možemo opstati, pa kako tako. Prijatelji moji i neprijatelji moji, da se razumijemo.

Čemu I kad smo mi doprimjeli?

Ne riječi, već djela.

Svima mrzak Tito što je ostavio Neum da se i danas dan na njeg ošinu malim prstom i opisuju pošteno kad im se desi.

Svima mrzak Tito što nam je dao i ostavio nevjerovatno školstvo i Univerzitete, sa kojima ćete biti primljeni u svijetu sa svojim znanjem? Kad se odlučite još više oblikovati svoje znanje?

I svima nam Tito kriv?

Vjerujte da nije. Nije nam niko kriv, mi smo krivi ko narod, a narod je uvijek STOKA.

Mi smo Stoka koja se pobila, mi smo stoka koja nije shvatila da je i Njemačka i Amerika već davno prije našeg rata imala plan za nas!

I evo gdje smo sad?

Ljubimo se istoku i zapadu, ko najveći kreteni.

Ako neko misli da nisam u pravu nek mi se javi.

Ide nam uveliko pomjeranje naroda, neki vaši poslovi će biti manje plaćeni, TU, a vi ćete ići tamo gdje ćete biti manje plaćeni.

Računica, čista ko dan.

Mislim da je konačno vrijeme prestati jebati Tita i srati po Titu. BILI SMO ZEMLJA U SVIJETU, a sad smo rasparčani komad koji se međusobno mrzi.

Senorita Bandida
... siempre hay esperanza...

2 komentara

  1. Mozda bi jedno od rjesenja bilo da kad vise ne mozemo nista popraviti, da prihvatimo realnost. Meni je boljno sve ovo sto se desava sa nasim ljudima, ali i taj put negdje nekom svjetskom balansu vodi, i to je neko Bozije davanje. Ako i to dovode do kakve katastrofe priroda stvari je da ce neko i to pokusati da popravi. Bio je 2 svjetski rat, pa je svijet nakon toga ipak postao bolji nego ikada. Ne znamo mi sve, kojim putem ce nesto odvesti. Narod je mnogo u crnilu, treba ipak biti optimisticniji

Komentariši