Ma ja…

Ima nekoliko, imam izgleda problem sa srcem. Trebam do kardiologa, al prije ćeš umrijeti neg termin dobiti.

Eh sad još i ova nesanica… tačno bih Tramvaja sad poslala da mi ode po onu drogu o kojoj priča da me bar to nešto uljulja😄

Ps. Bi mi vala bilo krivo da riknem od srca, a toliko drugih finijih načina ima da se krepucne🤣🤣🤣🤣

Senorita Bandida
... siempre hay esperanza...

27 komentara

 1. Ouf, ne znam šta da ti napišem 😔

  Zato ću se obrušiti na korona zdravstvo, jbm im da im jbm!

  To nikad nije nikakva utjeha, ali eto, nisi jedina iz naše generacije sa problemima koji bi mogli biti ozbiljniji, tako to krene. Ipak, čovjek i ne zna da li je ozbiljnije ili se može sanirati na jednostavniji način dok se ne ispita sve što se treba ispitati.
  Ja sam 2016. imala moždani udar, oporavak je trajao godinu. Zdravstvo je tada bilo dosta dobro ovdje, imala sam super neurologa, sada je u penziji, ali još uvijek radi privatno.

  Te nesanice, zaista.. Mogu samo zamisliti kako je. Zasad, hvala Bogu, imam super san i stvarno bi me jako ubacilo u nemir da ne mogu zaspati kao klada.

  Uz tebe sam Senjora♥️; možda da usporiš sa obavezama, a uvedeš blage rekreativne aktivnosti u što više vremena tokom dana. Šetnje, što više čistog zraka. Dok ne uspiješ otići na taj termin kod doktora, možda da iz ishrane izbaciš sva slatka gazirana pića, alkohol (osim crnog vina malo – ima ono što je dobro za srce), loše masnoće (svu brzu hranu), pa da sama sebi što više kuhaš. Vjerovatno tako i radiš već, ali eto, prenosim ti moja iskustva.
  Drži se, hej!

 2. Nisam Vasionka znala da ti se to desilo😢

  Ja sam mislila da sam ja od čelika i da meni nikad ništa ne može biti. A malo morgen… Doktoru kad odeš uopšte nema vremena za tebe da te pregleda, sve je ovo postalo strašno.

  Morat ću promjeniti neke navike.Prestati se nervirati, jer i tako ne mogu promjeniti.

 3. I ja sam mislila da sam od čelika, kao što i jesam, a jesi i ti, samo sada taj čelik trebamo drugačije tretirati, KONAČNO😊 Ne brusiti ga baš svaki dan na onim teškim strojevima, sve skupa sa varnicama. Nego, s vremena na vrijeme, izvaditi i onu lijepu krpu, pa ulaštiti svoj čelik laganim pokretima.

  Eto, malo, k'o fol, poetike, ali to je u suštini to.
  Ma, dobre smo mi generacijo, biće to ok. aBd, samo vjeruj i polagano. Sve sama znaš.

 4. ne znam hoće li ovo funkcionirat u Deutschland, ali ovdje čini mi se funkcionira: kad osjetiš tegobe, odlazak na hitnu i obave se svi potrebni pregledi, dobiju se (bolničke) uputnice za obavljanje dodatnih snimanja, pregleda – sve u svemu bude bitno brže od “klasičnog” traženja pregleda i dobivanja termina….

  Želim ti oporavak i mogu samo ponoviti Vasionkine riječi <3

  Drž se! <3

 5. Ovo što je Gracija napisala je tako i u Bosni. Čim osjetiš ponovo teškoće, a ti odmah zovi hitnu i sve će ići mnogo, mnogo brže.

  (doduše, u Švicarskoj ti kožu (finansijski) oderu kada zovneš hitnu, doslovno! cijena je astronomska. tako da, ti ćeš znati najbolje.)

 6. Ej, star sister, nije to šala, usporit malo i ne razmisljati o stvarima koje te nerviraju, vjezbaj mozak da skreće na nešto drugo kad ti se te crne misli navuku. To sus svakako dnevne gluposti, nema potrebe se na njima zadrzavati i analizirat ih dodatno.
  Nisam dr, ali kako si to sve ispisala, sa tom nesanicom, i srcem meni djeluje kao problem sa štitnom, a i te nervoze…to su te godine da ona proradi…ali opet ti to dosađuj za taj termin.
  Sve su ti fino ove divne žene već rekle, šaljem ti ljubav i strpljenje❤ a bit će i ptičice 🥰

 7. dok cekas pregled, ovo je sto mozes uciniti sama, glog, caj od gloga, tinkture kapi, ojacava srce i djeluje blagotvorno na njega.

  kristali, zeleni aventurin, malahit… ocistiti, aktivirati, staviti na mjesto gdje se javlja tegoba, ako nema odredjenog mjesta, negdje u dijelu gdje je srce. vjerovala, ne vjerovala, nista ne kosta, a pokazalo se da moze dati izvrsne rezultate…

  naravno stil zivota, srce trazi sve umjereno, umjerenu aktivnost, umjereni odmor i nikako stres. problemi s njim su indikacija da je nesto u stilu zivota otislo prema neumjerenom. cesto to moze biti i nedostatak zivotne radosti po Loisi Hay, moras naci nesto sto te cini sretnim i u cemu uzivas

  kao strijelac svakako umjerena fizicka aktivnost, yoga je odlican izbor, bilo koja vrsta yoge ako nije bas preagresivna, a vecinom nisu, ona opusta tijelo, krepi duh, vraca te tebi

  ne daj se 🙂

Komentariši