Gubim se na trenutke 🤣🤣🤣🤣

Korona, makarona.
Od 2020 do sad ostao nam je jedan uzdah samo. Onako kako sam davno rekla.
Ostalo nam je otuđenje od ljudi, ako postoji uopšte ta riječ.
Ja ne prestajem da brojim promjenu i brakove i veze koje su pukle u godini i nešto dana, dobre veze i dobre brakove, na izgled, stabilne.
Svaki jebeni dan nova šokantna vijest.


Niko od vas ne zna ni moje korijenje, nit ko zna koliko sam stabilna osoba, jer to čuvam čisto za sebe, al počelo me nosati ko da me vile nosaju od prvog tračka Sunca do iza zalaska.
Moraš paziti šta ćeš na bilo kojoj mreži reći i objaviti, moraš paziti šta ćeš reći, inače bi mogao proći ko Rasista, Nacionalista, a ustvari nije da mrzim nekoga, već ja svoj čitav život generalno mrzim ljude. Jer, od početka mog svjesnog života, do danas, ja slabo koga volim.
Volim muzičare koji su rekli sve kroz pjesmu, pa zato sam i luda za njom, a slabo koga volim od ljudi koji su se križali kroz moj život. Oni pravi, naravno su umrli.
“On je živ muči se, on je mrtav, kurči se” što bi rekli Partibjekersi.
Al halal, i na ovom i na onom svijetu, jer su bili jedini pravi i opraštam im kurčenje. Svake vrste. A jest da mi fale svaki jebeni dan.
I živim tako i gledam i čekam.
Nije mi još mjesto tamo, ali toliko sam umorna od svega da mi je jedino mjesto još tamo.
Nemam kad da se kurčim, kaže Big imam još mnogo obaveza ovdje. AFERIM I TEBI OD NEKA DOBA BIG!

Prisvoji masu ljudi, a one prave neće. Uh, kaže, et ti još krila mašu. De ba Big, nisi uvijek fairplejer.

Al zna on svoje.

I tako u nedogled.
Svađam se u mislima sa Velikim, svađam se sama sa sobom, sve je nešto, a ništa. I osjećam se tako dugo i prije 2020 samo se pojačalo i tutnji mi u ušima više neg tinitus.
Gubim se na trenutke 🤪🤣

Senorita Bandida
Imam pištolj u džepu, peng, peng 😎

11 komentara

  1. I ja nekad osjetim tu hladnoću, prema ljudima mislim, ali ne vežem je da je stalna i rekla bih više da je neko zasićenje, prođe….ali se opet vrati 🙂 …kruži.
    A taj džemper od misli ti sama pleteš, može se to prestat, ne upali svaki put, ali može…sve je u glavi 🥰❤😘

  2. Antologijska pjesma i bend svih vremena. Znaš da nešto valja kad to možeš slušati dok se svijet strmoglavo mijenja. I za 50 godina kad to neko navije (ako bude još postojala planeta i svijet 🤣) mislim da će biti jednako oduvan. Što se tiče vremena, izgleda da svaka generacija ima neko svoje breme ali meni se čini da nikad nisu bila gora vremena, a sve manje nade ima da će nekad biti bolja. Ali s druge strane sve je stvar percepcije i na šta se čovjek fokusira. Dok je zla, bit će i dobra a dobro je uvijek bilo malo teže naći ali je zato uvijek moćnije. Čitam i slušam iz raznih izvora, neki kažu da su zbilja gadna vremena al da ćemo možda zbog toga postati bolji ljudi. Valjda se budi svijest kad te malo stisne, vidiš šta je stvarno u životu važno i šta je prioritet. Ima u svemu istine al je najbitnije sačuvati psihu. To je glavni faktor pandemije, o kome se slabo priča. Nagriza psihu najviše. Treba naći neki svoj siguran ćošak, naći razlog da se gura i vjerovati u neki svoj cilj. Sve će ovo jednom proći. Neka muzike i muzičara, to nam još nisu uzeli/cenzurisali😄❤️

Komentariši