Ne volem

Ne volem kad su mi prozori musavi, prljavi, oblijepljeni kišom i prašinom. Volem kad mogu gledati kroz prozor, a on se blista ko Sunce i stoji tu takav blistav i čist ko penis u prvoj bračnoj noći. ( ko onaj kad cure nisu plaho davale prije braka)

Ne volem ni prljava vrata i šteke vrata. Srkleti me. Po tom sam pitanju ko Monk. Najrađe bi maramicu u ruke, pa za šteku.

Al et, dobro je da ima vode i pizdarija za čišćenje, pa na brzinu kantu, dvije vode, pljusneš, opereš i bude ti lijepo gledajući kroz čist prozor i fatajući čistu šteku, dodirujući vrata, a pod prstima škripi.

Part ll.

Noć je.

Cakle mi se čisti prozori u tamnim očima dok sjedim na balkonu i gasim pljug. Vjetar ne viče, već lagano ispraća jedan jesenji ogušteran dan. U jednoj nozdrvi osjetim sasvim mali dio proljetnog vjetra, a u drugoj sa daljine miriše na zimu. Još jedan list ubrzo trgam sa kalendara.

Kažu da niko živ ne zna gdje ti listovi kalendara završe kad odu u kantu za smeće.

Part lll.

Pitala sam muziku. I rekla mi je. Da daleke su obale do kojih plivamo u svojim mislima kad je Mjesec u Škorpionu, jer idemo Mjesecu u Strijelcu. Džemper na meni, ne onaj prestari, neki malo mlađi. I on otrcan ko i onaj stari. Baš je sladak na koži ko marcipan preliven čokoladom. Pod jezikom i zubima krcka čokolada. Ispod nje slatki šećer pomiješan bademima. Moglo bi biti perfektno.A i jeste.

Udišem. Izdišem.

Ne pitam se.

Misli su slobodne.

Ne volem, ali ovaj dan je perfektan za stoniranje u čistim i zdravim mislima koje su makazama odrezale ostatak svijeta i posvetile se čistim prozorima i čistim vratima.

Senorita Bandida
Imam pištolj u džepu, peng, peng 😎

5 komentara

  1. Znam ja uvijek, ne znaju drugi nikad😆
    Jednom sam se zabavljala sa likom koji je bio puno, puno stariji od mene. Rekao mi je tad, nikad ne žali da praviš budalu od sebe, zažali samo kad drugi prave budalu od tebe. Drugim riječima ne dopusti da prave budalu od tebe.
    Ili je bilo obrnuto, slagat ću sad😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆Al nije😆😆😆😆😆😆

Komentariši