Nevjerovatno.

Sjedim u autu i mrznem se. Ugleda me Rumunka pa pravac meni, prosi. Dam joj Euro. Kaže ona meni hajd gledam ti u dlan, 10 Eura, ah rekoh, neću. A ona ti meni reče moj problem u sekundi ko prstom u govno da izvinete. Mene u momentu zaboli sve, ja joj dam još 2 Eura i zamolim je da dalje ne priča. Uze ona i gleda u mene sa riječima kako je moje srce ogromno i ode. Ja ostala ko popišana u autu smirujući svoje ogromno srce i ne vjerujući ono što mi u sekundi reče. Kako je samo mogla znati onaj jedan detalj koji nije mogla nikako znati?

Senorita Bandida
... siempre hay esperanza...

21 komentar

 1. Sad si me zaintrigirala… Ali ne mogu ti komentirat jer ne znam šta ti je rekla. Možda postoje ljudi koji jednostavno razviju svoje sposobnosti da osjete takve stvari o drugim ljudima… Al onda kontam, ako neko to osjeti i ako je stvarno to sposoban, zar ne bi moga nać bolju profesiju neko da bude prosjak…

 2. Desilo mi se par puta da su me zaskakale. Zanimljivo je da ti navalentno nastoje reći to što imaju iako ne želiš.
  Odustajale su, ne zato što su od početka znale da im neće biti plaćeno. Valjda bi osjetile energiju, duboko prezirem te i slične stvari.

 3. Vasiona, volim bijelu magiju, crnu nikako.
  Nikada se ne bih bakćala nekim sihrama ili zapisima, gluho bilo.

  Silence, 700 Eura za ništa? 😁

  Awake, đes legendooooooo Yu Rocka😄
  Vidoviti ili ne, rekla mi je detalj koji nije mogla znati. To me malo uplašilo.

 4. Sve to što si napisala nisu gatare😊
  Ako želiš dobro, zašto bi se uopšte upetljavao u gluposti? Želiš dobro, uradiš nekome nešto najbolje što možeš i to je to. Razgovor postoji, osoba će ti sama reći šta je tišti, ne treba ti “treće oko”. Zato tu nema podjele.

 5. Lijepo slikanje!koraci po istom.
  Htio sam te upitati:od kuda ti ovaj pojam “sucmurast”?
  Nikad ga nisam registrirao prije u rijecniku izvan mene .
  Pod njim sam podrazumijevao ono klupko misli bez izdvojene misli ili izdvojene misli bez jasnog znacenja.
  Poazdrav i hvala na odgovoru

 6. Jos kada bi zeljom mogao zvjezdani pokrivac tobom prostrijeti i priustiti zvijezdu u kojoj bi se pronasla …bio bi sve sto moja radost trazi u danu Velentin-ovom nudeci se sa prijateljskim:neka ti je blagoslovljen i radostan…pomenuti dan.
  p.s.Ovo sam sebe parafrazirao iz osamnaestih godina moga rasta.Sve vise sam dijete i copam ovu djetinjastu dusu da bi je prosipao onako…za cekin radosti.
  (h.d)
  Pozdrav

Komentariši