Volim začine, ev prvi put kuham sa Garam Masala i po mirisu je divnooooooo!!!!
Ako ko ima kakav fin začin nek mi preporuči ?
23 komentara
Komentariši
Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.
Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.
I ja isto Senjorita volim zacine. Ja koristim: kurkumu, kim, curry, origano, papriku, biber, celer, persun… to se mogu sjetiti. Ja ih stavljam u sve.
To imam sve već u kuhinji, peršun jako volim, a i jako je zdrav, ma skoro svaki začin mi je drag.
Da mi je otići na neki orijentalni bazar opet pa svašta kupiti?
A kakav ti je taj zacin Gara mashala ? Gdje si to nasla ? Na sta lici miris i okus ?
Pošto volim da kuham htjela da isprobam indijsku kuhinju danas, ev ti link o Garam Masala, ne znam ti objasniti miris, divan je jednostavno ?
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Garam_masala
https://prirodna.hr/piletina-tikka-masala
??????
Hvala na linku Senoritos 🙂
??Rado pomažem gdje mogu
Pored ustaljenih začina, kardamom za baklavu (u šerbe), uff, na nepcu se dugo osjeti 🙂
Draga Lovice, ne pominju mi baklavu, hej jesam poželila dobre baklave??????
Kad dođeš u Šeher, javi se. Mahsuziju ćemo napraviti, s kardamomom 🙂
??????Baš lijepo od tebe, javim se❤️
Imaš li fin recept za bamiju?
Od tradicionalnih jela jedino znam fino napraviti baklavu. Ostalo, kako kad ispadne.
Što se tiče bamije, nju mogu dodati u tragovima u jelima u kojima je glavni sastojak meso 🙂
Imam nekakve bamije na koncu sušene, da mi je kakav fin recept, može i sa manje mesa?
Ma ništa bez mesa, probala sam ja svašta, ispostavilo se da je meso-meso, da oproste vegetarijanci. Dva tri puta sedmično i može se uz brdo. Inače, slaba fajda od čovjeka bez kuvveta (snage).
Nego, potopi, nareži finog, mladog mesa, proprži s lukom, malo vode ulij, dodaj bamiju, tih začina, na laganoj vatrici da se skrčka i super jelo za dug i radni dan.
Bgm kad sam vidjela na IG ici ispale
Hvala Lovice na receptu??
Caro, dođi na jelo?
So i biber probaj ako nisi do sad.
Nisam, probat ću ?
volimmm njihovu kuhinju i svako malo idem u njihove restorane.
raznobojni zacini. jednostavno drugacije od naviknutog.
Uljezice, ne idem u njihove restorane, ali probam kući da kuham po njihovim receptima, baš je zanimljivo?
Gledam naslov i post:) inspirativna si
Jesi li probala tandoori?
To je neki miks zacina i ukusan je.
Licno preferiram kurkumu, korijander i cili.
Joj kako me ovako nekad neko podsjeti kako je moj život dosadan… meni svaki recept zvuči: zapržiti luk, dodati so, biber i vegetu…
Doduše, do karija sam dogurala sa nekom piletinom…
a nije da ne volim začine…
Srećo, nisam još, to do lista! Hvala?
Romanoff, nije tvoj život dosadan, na pravom si putu?
Proprži luk, izbaci vegetu, al zato počni dodavati druge začine ?