Volim začine, ev prvi put kuham sa Garam Masala i po mirisu je divnooooooo!!!!
Ako ko ima kakav fin začin nek mi preporuči 😌
23 komentara
Komentariši
Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.
Volim začine, ev prvi put kuham sa Garam Masala i po mirisu je divnooooooo!!!!
Ako ko ima kakav fin začin nek mi preporuči 😌
Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.
I ja isto Senjorita volim zacine. Ja koristim: kurkumu, kim, curry, origano, papriku, biber, celer, persun… to se mogu sjetiti. Ja ih stavljam u sve.
To imam sve već u kuhinji, peršun jako volim, a i jako je zdrav, ma skoro svaki začin mi je drag.
Da mi je otići na neki orijentalni bazar opet pa svašta kupiti😀
A kakav ti je taj zacin Gara mashala ? Gdje si to nasla ? Na sta lici miris i okus ?
Pošto volim da kuham htjela da isprobam indijsku kuhinju danas, ev ti link o Garam Masala, ne znam ti objasniti miris, divan je jednostavno 👍
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Garam_masala
https://prirodna.hr/piletina-tikka-masala
😍😍😍😍😍👍
Hvala na linku Senoritos 🙂
😉😌Rado pomažem gdje mogu
Pored ustaljenih začina, kardamom za baklavu (u šerbe), uff, na nepcu se dugo osjeti 🙂
Draga Lovice, ne pominju mi baklavu, hej jesam poželila dobre baklave😍😍😍😍😍😍
Kad dođeš u Šeher, javi se. Mahsuziju ćemo napraviti, s kardamomom 🙂
😍😍😍😍😍😍Baš lijepo od tebe, javim se❤️
Imaš li fin recept za bamiju?
Od tradicionalnih jela jedino znam fino napraviti baklavu. Ostalo, kako kad ispadne.
Što se tiče bamije, nju mogu dodati u tragovima u jelima u kojima je glavni sastojak meso 🙂
Imam nekakve bamije na koncu sušene, da mi je kakav fin recept, može i sa manje mesa😁
Ma ništa bez mesa, probala sam ja svašta, ispostavilo se da je meso-meso, da oproste vegetarijanci. Dva tri puta sedmično i može se uz brdo. Inače, slaba fajda od čovjeka bez kuvveta (snage).
Nego, potopi, nareži finog, mladog mesa, proprži s lukom, malo vode ulij, dodaj bamiju, tih začina, na laganoj vatrici da se skrčka i super jelo za dug i radni dan.
Bgm kad sam vidjela na IG ici ispale
Hvala Lovice na receptu😌👍
Caro, dođi na jelo😊
So i biber probaj ako nisi do sad.
Nisam, probat ću 😁
volimmm njihovu kuhinju i svako malo idem u njihove restorane.
raznobojni zacini. jednostavno drugacije od naviknutog.
Uljezice, ne idem u njihove restorane, ali probam kući da kuham po njihovim receptima, baš je zanimljivo🙂
Gledam naslov i post:) inspirativna si
Jesi li probala tandoori?
To je neki miks zacina i ukusan je.
Licno preferiram kurkumu, korijander i cili.
Joj kako me ovako nekad neko podsjeti kako je moj život dosadan… meni svaki recept zvuči: zapržiti luk, dodati so, biber i vegetu…
Doduše, do karija sam dogurala sa nekom piletinom…
a nije da ne volim začine…
Srećo, nisam još, to do lista! Hvala😉
Romanoff, nije tvoj život dosadan, na pravom si putu😊
Proprži luk, izbaci vegetu, al zato počni dodavati druge začine 😌