Ljudi…

… su navodno toliko iznapredovali, a nisu u stanju ugasiti požar u Australiji.
(pitam se šta li je sa Zijan ćerkom bloggericom iz Australije, ima li ko kontakt?)
Uglavnom, baš tugujem za jadnim životinjicama koje gore tamo u vatri i divim se svim ljudima koji ih spašavaju.
Volila bih da se spasi što više jadnih dušica, jako tugujem kad je životinja ugrožena😪😪😪

Senorita Bandida
... siempre hay esperanza...

12 komentara

  1. Pa dobro Tram, znam ja da je zahvatio taj požar skoro čitavu Australiju, ali ne razumijem zašto nisu smislili još načina da ne dođe uopšte do te katastrofe, hej, leti se u kosmos, a ne može se požar zaustaviti…

  2. Pa i ja sam na sličan način razmišljao, pa onda kontam nije valjda da niko prije mene nije razmišljao o ovome, i još gore da niko nije došao do nekog rješenja. Pa sam skontao u konačnici da nemam pojma o tim požarima. 😀
    U suštini imaš vjetar koji puše 100 km/h koji nosi vatru. Meščini da je bilo i poginulih koji jednostavno nisu mogli pobjeći dovoljno brzo od svega toga, ono u autima se ispekli. A kamoli da ti to sad nešto gasiš.

    Ustvari evo ti video da vidiš otprilike o čem se radi.
    https://www.youtube.com/watch?v=QRHtn48lg0Q

  3. Ma joj, sve mi je jasno, znam kako dolazi do tih požara, ali da skoro čitav kontinent gori, to mi nije jasno, da nema načina da se to ugasi, et krivo mi je na sve te pametne ljude, koji toliko toga znaju, a da se još to nešto nije izumilo da se u startu tome stane u kraj.

    Naravno da mi je žao i stradalih ljudi, ali skroz sam osjetljiva kad se životinja pati…

  4. Eh @bandida, vrlo cesto smo nemocni pred vatrom, vodom, zemljotresom… Prije par godine je grad u Alberti izgorio… Vjetar je taj koji raznosi i razbuktava.., Taman mislis evo ugasili smo, a negdje plane zar kojeg je vjetar donio… i tako u nedogled. Zao mi je naravno i zivotinja i ljudi.

Komentariši