Dragim političarima!

Nešto danas ovak malo razmišljam o politici i političarima, kako o našim tako i o svjetskim pa se sjetim da im nisam dugo posvetila nikakvu pjesmicu. Evo im ga!
Koliko imaju mrtvih ljudi svi oni na svojoj duši?

Senorita Bandida
... siempre hay esperanza...

9 komentara

  1. Ma pretjera ga sad i ti Senjoritos. Evo recimo ovaj nas bivsi Bosnjacki clan predsjednistvau predsjednistvu, Bakir. Ja mislim da je on mnoooogo bolji i kulturniji od bilo kojeg drugog politicara na prostoru ovih zemalja oko BiH. Ja stvarno ne vidim kod njega ista drugo nego da se brani, imao je par greski ali u sustini je mnogo bolji i posteniji od recimo Milorada Dodika, ili Dragana Covica ili Kolinde Kitarevic

  2. @ne_kontam_te_ba

    nadam se da ovo nije ozbiljno.

    ako jeste ozbiljno, tvoja količina svjesnosti i društvene odgovornosti je na zabrinjavajuće niskom nivou. ekvivalentne verzije tvog razmišljanja, bilo da dolaze sa zapada ili istoka, su dovele srednju klasu, i posljedično zemlju, do propasti. upravo takvo razmišljanje (“dobar je on, kao i ja”) je napravilo perfektnu klimu za malograđanštinu, krajnji jal, abortuse papkara i ostale kreature da nam kroje sudbinu, pri tome puneći svoje džepove.

    ali ne, dobar, pristojan čovjek, koji je oštetio zemlju, njene građane, buduće generacije za neizmjerne količine kako materijalnog, tako i nematerijalnog. o ostale dvije fekalije u obliku ljudskog bića ne želim ni komentarisati, potpuno su isti.

  3. Eryri, pa dijelom se slazem sa tobom. Vecina mojih prijatelja me takodje krtikiju kada kazem nesto pozitivno o Bakiru. Medjutim, nisam ni rekao da sam ja pravo zadovoljan njegovim radom. Politicare nasih prostora mogu da poredim samo sa politicarima nasih prostora i u tome ja kazem da je on bolji. Dakle noliko koliko sam vidio to je dobar covjek uz sve greske koje je radio. Ja ostale u cijelom regionu vidim samo gorim.

Komentariši