Život je crtanje bez gumice za brisanje.

Trenutno mi treba dobar detox mojih misli.
Da se oslobodim svega onoga što mi muti misli i što nije potrebno tamo gdje mu nije mjesto. Mislim, šta će mi?
Toliko je ustvari sve jednostavno, samo čovjek sebi sam uvijek kvari svojim negativnim stavovima, glupim razmišljanjima, priziva zle duhove kad su toliko daleko, a na kraju kad se sabere i oduzme, sve se može tako lako riješiti.
Ko nije dobar za tebe: okreni mu leđa, ne voliš svoj posao: pronađi mu dobru stranu, hoćeš da mršaš: jedi malo i zdravo, hoćeš na Mjesec: ne maštaj bezveze.
Ja sam se toliko umorila od nekih glupih razmišljanja, legla sam davno u krevet i spavala sam nenormalno dugo.
Vani je stegla prava januarska zimura.
Sunce sija, a upeko minus.
Baš sam se osjećala životinjski, provela sam vrijeme u krevetu, sva sreća da sam imala vremena za to.
Al sada sam naspavana i danas ću ustati rano, popit ću dobar čaj i otići ću u jutarnju šetnju da mi sav onaj otpad misli oduva jak vjetar sa ramena.
Nemam više vremena da se ponašam ko umaženo derište.
Vrijeme je da počnem dobro crtati!

Senorita Bandida
... siempre hay esperanza...

6 komentara

  1. Ja vec dugo sebi govorim pojednostavi, pojednostavi, bas sam i pisao o tome ali se zaboravim i opet krenem okolo naokolo a sve je zapravo bas jednostavno. 😀
    Nego, ima neki zivotni princip koji se zove 5 sekundi. U nedoumici dati sebi 5 sekundi da se donese odluka i drzati se toga, drzati se misli koja je dosla u prvih 5 sekundi vezano za bilo sta. Uglavnom vise to kao instiktivno, slusati unutrasnji osecaj. Mislim da moze dobro doci kao uvezbavanje jednostavnosti 😀

Komentariši