Lik na biciklu…

Imam ja godisnji, a nisam otisla nigdje na duze/dalje putovanje.
Kontam tako u sebi da odem bilo gdje, da izadjem iz velikog smrdljivog grada i tako krenem na manji izlet sa porodicom.
Krenemo mi u Holandiju.
Dosli tamo, predivan gradic, prelijepa plaza, cekeri puni hrane, slatkisa, termoska kafe je tu, kontamo fino sjesti na plazu, uzivati, kad ono veliko JOK, udari kisa sa svih strana i meni sjeba pravo lijepo raspolozenje.
Odemo tako u gradic, krili se od kise, pa cim prestane mi ono malo prosetamo ili se nadjemo u nekom kaficu, popijemo nesto toplo i sve tako.

Stojim ti ja tako tu negdje na ulici i pusim pljugu…nista oni tamo trava shopovi, ne konzumiram to tako cesto, a pogotovo ne bih pred svojim roditeljima…i kao sto rekoh, stojim na ulici i pusim pljugu i kontam u sebi kako nam se fino kisa posrala u dan.

Ide odozdo odnekle neki lik na biciklu i drito prema meni i gleda u mene i sve je blizi i blizi, a ja razmisljam sta bulji u mene toliko kojeg djavla.

I kako mi dodje blizu na nekih par metara poce i da se dere na mene i rece mi na nas jezik: ovdje si dosla pusit, bolje ti je da ides radit!

Ja se izgubila, nit lika znam, nit kontam sta hoce od mene, nit znam odkud on zna da ja njega razumijem!

Kao sto rekoh, ja izgubljena stojim i kontam u sebi, pa bolan sto ja uvijek moram biti magnet za budale, idiote i dilkane?

Doslo mi da vicem za njim: jebo li ti tata mamu tu odmah na biciklu tom, tis meni pricat o tome gdje cu ja pusit i dal cu ici i kad cu ici raditi…ali me sestra poce da smiruje i ja tako nista ne rekoh.

To nije normalno, to stvarno vise nije normalno na kakve ja sve budale nalijecem ili one na mene, hajd ga znaj.

Neki dan vozim se u tramvaju oko osmice navecer, kad isto tako lik pijan ko guzica i isto tako prema meni, od onoliko mjesta u tramvaju sjeda pored mene i jos bi frajer nagnuo glavu na moje rame da odspava…kontam u sebi, mrs govno jedno, nisam ni ja nijednom strancu stavljala glavu na rame kad sam pijana i ustanem i odem od budale, a on zamnom jos vice, da se vratim

Nego ovi likovi na biciklu, ja sam skontala za sebe da skoro pa u svakom gradu ima tako neki lik na biciklu i koji nista haman drugo ne radi nego da se voza po citav dan i zajebaje narod.
Jel vama tako nesto poznato?

Ja sam to zapamtila vec vise puta, pa razmisljam da je mozda to njima sudbina takva da se vozaju na biciklu, da budu poznati po tome i da svijetu nesto dobacuju.

CCC, svijet je puko maximala, svega mi.

Ne bih rekla da sam ja.

Senorita Bandida
... siempre hay esperanza...

2 komentara

Komentariši