Selim se, selim se, stare cu stvari pobacati sve :D

Dugo me nema, ljubavi moja, dugo me nema, zivote moj…i tako ja to sama sebi pjevam, jer ja sam sebi ljubav najveca u mom jedinom zivotu

Ma sta reci osim da radim ko konj, zadnjih mozda 5 sedmica i da mi je postalo sve vise smijesno, pa se samo jos smijem na sve i govorim u sebi; hajd daj jos jedan stan da i njega razjebem kad sam vec u zaletu.

Selidba je nesto sto zaista umori covjeka, prosto da ne povjerujes sta sve covjek ima u stanu, ali to tek sazna kad pocne da pakuje i prenosi kartone.

Ponabijala sam nogom sve stvari koje su mi isle na zivce, koje su me vec dugo smetale i koje nisam vise zeljela da imam.

I tako uz selidbu imas i milion nekih drugih obaveza kao recimo ici na sljaku…vucem se ko prebijen cuko i kontam u sebi da mi je pod hitno potreban odmor, ali nista od toga, kako stvari trenutno stoje.

Mozda se treba vjerovati u cuda

Uglavnom, previse dugo vec zelim da se odselim iz tog starog stana i pitam se zasto sada kad sam se skoro vec odselila mene pocinje da drma neka nostalgija i tuga…sto se selim, zbog cega, kako i zasto…ah, koja glupost!

Treba covjek sve da odbaci od sebe cemu je dosao kraj i ne treba tugovati za necim sto se nikada vise nece ponoviti u zivotu!

(Mozda sam tuzna zato sto sam tu pronasla dom nakon onog koji je ostao u BiH, u toj ulici sam provela period od 1992-1997, pa od 2004-2015)

Ipak…idemo dalje i ubrzo mirne duse i srca uzivati u novom, vecem, ljepsem i pozitivnijem stanu

La vie est belle

 

 

Senorita Bandida
... siempre hay esperanza...

7 komentara

 1. Ja sam se 5, 6 puta selila što iz jednog grada u drugi, što iz jednog stana u drugi i svaki put pronalazila stvari koje nisam ni znala da imam, nekad i obuću koju sam potpuno zaboravila, nakit koji je u međuvremenu totalno ispao iz mode 😀

  Moj brat je jednom rekao kada se selio: mislim da moja odeća potajno rađa ružnu decu u ormanu :DD nemoguće da sam ovo nekad kupio 😀

 2. Silents duso draga, kako si ti to mogao ne vidjeti kao Zeppelin fan? 😀
  Volim i ja tebe :*
  Gracia mislim da si u pravu 🙂
  Hahaha Vronska dobra si, a i burazer ti je smijesan 😀
  Nila bas upravo tako, na sve gledati velikim osmijehom 🙂

Komentariši