Toliko o svijetu u kojem zivimo!

Uvjek se pominje kako je svijet  zao i los,a nikako da se pomene koliko je odvratan.

Vec danima razmisljam o jednoj temi i nikako da me popusti.

Prvo nisam htjela da pisem o tome,ali ipak moram.

Alkohol,droga,pogresni medikamenti tokom trudnoce ,radioaktivna zracenja,sve to moze da bude jedan od razloga zato se radjaju nesposobna djeca.

To je sve toliko zalosno i tesko mi uvjek pada kad vidim nesposobno dijete,osobu,jer taj neko nece ni znati da je zivio.

Neko ce zavrsiti od tih nesposobnih bica u domu za sirocad,neko ce imati srece pa ce se roditelji dobro pobrinuti citav zivot za tu osobu,a neko nece imati uopste srece pa ce biti i gladan i zedan i usran u ovom losem svijetu.

Nego da me ne razumijete pogresno,meni takva bica nisu odvratna,meni je njih samo nenormalno zao.

Eh sad ono sto mene od svega najvise zivcira.

Kod npr. Turaka je sasvim normalno da zensko dijete se uda za tetkinog sina,pazi,rodjenog rodjaka,i posto to jos nije dovoljno gadno i odvratno pocnu da stancaju vremenom djecu.

U vecini ovako nekih slucajeva obicno se desava da se radjaju nesposobna djeca i zaista sad moram da se pitam gdje je tu neki zakon da se tako nesto zabrani???

I vjerujem da tako nesto ne postoji samo kod Turaka.

Meni se licno toliko gadi na sve to da me tako huja ufati kad vidim tako nesto i tacno sam za to da izadje neki strog zakon za tako nesto i ko ne postuje odma metak u celenku i vozdra mala raja bez imalo milosti!!!

Bez sekunde milosti!

Takav svijet treba da se mice sa planete zasto sto nisu jednostavno za ovo drustvo ovako kakvo jeste,ima se dovoljno i drugih problema,ne mora se jos nesto tako raditi.

Ma sama pomisao da se tako udaju i zene toliko je odvratna,pa de eto nije ba nista lose ni sa bratom ili sestrom,sta ima veze,samo nek ostane bogastvo u porodici….ma hej ba fuj,fuj,fuj…

A jebouuu te zivot,pa mislim da divljac u sumama sto zivi ne pari se tako ili prije kad su se krave vodile pod volove,vodile su se ne u komsiluk vec pod nekog desetog vola na kraj sela da telad budu lijepa i zdrava.

I posto mi je sad lose prestat cu da pisem.

 

Senorita Bandida
... siempre hay esperanza...

5 komentara

  1. o razlicitim obicajima necu komentarisati. Ono sto zelim reci je, da kada su ta djecica dosla na svijet roditelji su duzni da se brinu o njima. U mom gradu ima udruzenje roditelja koja imaju djecu sa posebnim potrebama. U razgovoru sa njima vidjela sam koliko toj djeci treba ljubavi i paznje. Na zalost, ima roditelja koji takvu djecu drze “pod kljucem”. Ne izvode ih napolje, zele da ih sakriju od okoline. Nisam mogla vjerovati da toga ima u danasnje vrijeme. Strasno!!!

  2. Ima toga svugdje…cuo sam za jedno izolovano selo u SAD-u gdje žive slično mormonima, dakle bez upotrebe tehničkih i tehnoloških sredstava..i uzimaju se međusobno…braća i sestre, amidžići, sestrične…čak se djevojke daju starcima od 60 god..fuj..takvih običaja ima u Afganistanu i Iranu…a imaš i nekim našim selima..čuo sam da se rodbina kod nas u BiH uzima u Drežnici, pa sad…ali kao cjelina, sve mi se gadi to…najviše ispaštaju djeca, nažalost..

  3. Ma ovo nisu obicaji ovo je katastrofa,tako nesto ni stoka ne radi.
    Jasta neg da je grozno.
    Pa naravno da ispastaju djeca zato i sami napisala sve ovo.Kako god,ima naradoa da glava boli,metak i u celenku i gotovo!

Komentariši