Frekvencija

Stoje dva čovjeka na jednom brijegu.
Pita jedan drugog:“Šta radiš“?
“Gledam u daljinu” kaže on njemu,”a ti”?
“I ja gledam u dajinu”.
 
Posmatra njih jedan drugi čovjek i on je u jedno siguran.
Činjenica je da stoje na istom mjestu i da gledaju i jedan i drugi u daljinu,
ali ne gledaju sigurno u istu tačku.
Koliko god da imaju isti polozaj njihova gledanja nisu ista.
 
I šta sad ja hoću stim da kažem?
Ma ništa!
Doluta mi ta misao tek tako bez nekog reda i iz dosade.
Hm…
Senorita Bandida
Imam pištolj u džepu, peng, peng 😎

11 komentara

 1. da i ja sta mudro kazem.. evo bas citam post i prodje mi kroz glavu da ludilo velicine,patolosko precjenjivanje sebe i svojih mogucnosti hem sto truje i cini ga ruznim npr.trospratne kuce bez fasade, koje u obrnutoj konponenti cine fine jednospratnice sa uredjenom bastom.sama cinjenica da se javlja u sklopu sizofrenije,paranoje cini ozbiljnu bolest sto u ovoj opciji je jako bitno.

  mudrom jelde dosta? 😛

 2. Podsjeti me na vic o dva posvadjana lika koji su trazili savjet od lokalnog mudraca..prvi udje i isprica svoju pricu nakon cega mudrac kaze”u pravu si”..drugi isto tako i mudrac opet “u pravu si”Kad je zena prvog lika skontala da je obojici rekao isto naljuti se i kaze mudracu”ti nisi nikakav mudrac ,nikako nemogu bit obojica u pravu..”Mudrac odgovori i ti si u pravu..”neznam ni ja zasto me podsjeti hahah!!

 3. Ma jok ba Johnny ne gledaju to samo tako izgleda:)
  Morphina li Morphina jel tebi babo neki filozof?:D
  Proucavanje bolesnih procesa i pojava,u ovom slucaju,u ljudskom organizmu,koje dovodi do svakakvih raznih psiholoski bolesti kao sto je kompleks vise vrijednosti ostvaruje jednu pojavu koja dovodi do masivne i kolektivne sizofrenije koja se ustvari prenosi frekvencijom misli i postupaka.
  U mnogim slucajevima dolazi i do velikog kontrasta,jer pokazuju se tu i razliciti mehanizmi koji su konstruirani na svoj sopstveni nacin tako da se tim moze da ublazi ili odbije jedna masovna paranoja izazvana takoreci nepozeljnim konfliktom od strane onih koji patoloski pocjenjuju sebe.
  hahaha:D
  Ja hocu jednu malu kucicu sa lijepom bastom i malom fontanom ispred i sad odo pajat:)

Komentariši